Förra helgen gjorde vi en Lax och räksoppa:
räkor
rotselleri
lök
smör
tomatpure
chili
vatten
vittvin
grädde
jordärtskocka
lax
vitpeppar salt
fisksås
Skala räkorna och behåll skalet. Skiva ner lök och rotselleri och stek detta tillsammans med räkskalen tills allt får lite färg men inte så det bränns. tillsätt tomatpure, vatten och vinet och låt allt koka i cirka 10 minuter. Sila bort skalen, sellerin och löken och häll tillbaka i en kastrull. Häll på grädde och skär jordärtskockan i mindre bitar och tillsätt. Låt soppa koka tills jordärtskockorna är mjuka. Smaka av med kryddorna och fisksåsen. Skär laxen i centimeter stora kuber och lägg ner i soppan och ta bort från plattan och låt dra i cirka 2 minuter. Servera med en vitlöksaioli. Smaklig måltid!
Kramar Josefin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar